FILM-...And a Happy New Year

FILM-...And a Happy New Year

Geplaatst op 01-11-2023  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen jaar tijdens de vuurwerkperiode ben ik in contact gekomen met Sebastian Mulder. Hij was toen al volop bezig met het verzamelen van materiaal en werving voor zijn documentaire over de impact van vuurwerk op allerlei soorten dieren.
De film is klaar en gaat 8 november in première bij het International Documentary film festival in Tuschinski Amsterdam.
De film is aangekocht door de NPO en verschijnt vlak na kerstmis op NPO2.
Ik ben enorm trots op Sebastian en ik weet zeker dat dit project waarbij ik een mini mini mini bijdrage had een indrukwekkend verslag is.
Meer informatie: AND A HAPPY NEW YEAR
Documentaire | 21' | nov 2023

Een jaar telt 8.765 uur en aan het einde ervan gaat er in Nederland, net als in veel andere delen van de wereld, voor miljoenen euro's aan vuurwerk in rook op. Veel mensen genieten hiervan, maar voor dieren is oudejaarsavond een totale nachtmerrie. Om hun ervaring tastbaar te maken, hanteert de documentaire van Sebastian Mulder een originele aanpak: in de aanloop naar de grote avond worden honden van verschillende eigenaren uitgerust met een GoPro en volgen wij hun bewegingen.

Vanaf de eerste knallen overdag tot het oorverdovende schouwspel om middernacht en in de uren daarna zijn we getuige van de spanning, stress en angst bij de dieren en hun baasjes. Dit is zeker geen feest. Ook op de dieren in de weilanden en in de natuur zien we de effecten: de paniek onder paarden, vossen en vogels wordt gefilmd met infraroodcamera’s.

De poëzie van de nachtelijke shots en het in slow motion gefilmde vuurwerk contrasteren schril met de trillende, hijgende en kwijlende dieren in kale badkamers en onder bedden. Er is geen commentaar nodig, de beelden en het geluid spreken voor zich en de boodschap is luid en duidelijk – zelfs luider dan het vuurwerk.

En een Gelukkig Nieuwjaar is een coproductie met Dieren Bescherming Nederland , Amsterdams Fonds voor de Kunst , Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn , Mevrouw de Advocaat , De Koninklijke Hondenbescherming , World Animal Protection , Stichting Abri Voor Dieren en Stichting Dier & Recht .

De film wordt mede mogelijk gemaakt door het A-38 Stipendium van Kasseler Dokfest en alle donateurs van onze Voordekunst crowdfundingcampagne . https://sebastianmulder.com/AND-A-HAPPY-NEW-YEAR

Bron: S. Vinken.


Trainingslocatie en clubgebouw

Westerweg 68a
1446 AG Purmerend


ofni.[antispam].@akc-waterland.nl
KVK nummer: 40624790

Trainingsuren

maandag, dinsdag, donderdagavond
19.00-22.00 uur


wintermaanden: eveneens zondag
09.00-14.00 uur

Telefoon en postadres

Tijdens trainingsuren en evenementen 0299-648164
Mobiel informatienummer 06-37193909


Postadres:
Westerweg 68a, 1446 AG  Purmerend

rvb